Eindhovense Tim (30) ontwerpt bijzondere schommeltafels: ‘Mensen vechten bijna om een plekje’

Misschien heb je er al onbewust op zitten schommelen… De Eindhovense Tim Christophe (30) maakt namelijk sinds kort schommeltafels. Ze zijn al op verschillende plekken in Eindhoven te vinden. “Ik wilde iets maken waarvoor mensen speciaal terugkomen.”

Eyecatchers zijn het zeker. Het idee ontstond tijdens een iets te gezellige avond in Australië waar Tim twee jaar woonde. “Ik had een biertje teveel op en zat wat te wankelen op een bank. Ik dacht ‘hoe chill zou het zijn om nu op een schommel aan deze tafel te zitten in plaats van de bank?’ Dat idee bleef maar rondspoken tot ik dacht ‘ik ga gewoon zo’n ding maken’.”

In het gat springen

Als rasechte ondernemer zag Tim meteen een kans. “Ik zie een gat, een behoefte. In dit gat duik ik dan. Soms gaat het goed, soms gaat het heel goed en soms gaat het heel slecht. Als ondernemer is het vallen en opstaan. Je moet proberen om aan het eind van de rit te blijven staan en niet gaan liggen, dan komt het wel goed.”

Zwarte lijst

Zo had Tim zijn eerste bedrijfje al op zijn 16e. “Als snowboarder importeerde en verkocht ik snowboardpetjes die eigenlijk alleen voor de atleten bedoeld waren en niet de consument. Deze petjes werden gesponsord door een bekend energiedrankmerk. Helaas waren zij er niet zo blij mee dat ik ze verkocht. Ik kwam op een zwarte lijst terecht. Daarna heb ik nog een tijdje kleding geïmporteerd uit China en meubels en kunst uit Bali. Het was beide niet echt een succes, maar het waren wel leuke inkooptripjes. Al met al heb ik wel de ervaring opgedaan die mij nu verder helpt.”

Vechten om een plek

Tim voegde de daad bij het woord en ging aan de slag. Met succes, zo stond zijn schommel dit jaar op foodfestival Bourgondisch Eindhoven en sinds kort pertinent bij foodhal Down Town Gourmet Market. “Ik kreeg te horen dat ze daar bij de sluitborrel zelfs ‘vechten’ om een plekje. Ook kreeg ik blije reacties van ouders omdat hun kind nu wel bleef zitten tijdens het eten.”

Festivals en kantoren

Niet alleen wil Tim extra sfeer creëren bij restaurants, maar ook in kantoorpanden, op festivals of andere evenementen. “Zo kun je voor de kantoorversie het tafelblad laten vervangen door een whiteboard om op te schetsen. Of we hangen drinkbakken in de tafel om drankjes koel te houden voor op festivals. Niets is te gek, we kunnen alles maken.”

Slapeloze nachten

De schommeltafel zelf ontwerpen, was nog wel een klus, vertelt Tim. “Het was heel uitdagend. De eerste versie bestond uit acht losse delen, de hele tafel woog misschien wel tweehonderd kilo. Je moest het bijna met drie hijskranen in elkaar zetten. Na flink piekeren, denken, puzzelen en vele slapeloze nachten verder, heb ik nu een constructie die bestaat uit vier delen, met acht schroeven vast zit en binnen drie minuten staat.”

Groot compliment

Tim merkt dat zijn schommeltafel voor veel blijdschap zorgt, maar het grootste compliment kreeg hij tijdens het opzetten van een van de tafels. “Een groepje kinderen had zich om mij heen verzameld, wachtend tot-ie af zou zijn. Een jongetje werd al door zijn moeder opgehaald en begon meteen te huilen. Even later kwam de moeder terug. Ze kreeg hem niet stil omdat hij zo graag even aan de schommeltafel wou zitten. Dit zal ik nooit vergeten.”

Schommelplekjes

Als Tim één plek moest kiezen om aan te schommelen met zijn tafel in Eindhoven, krijgt hij het toch wel moeilijk. “Eén plek is niet te doen, ik wil hem namelijk overal zien! Maar ik zou mijn schommeltafel wel graag op de Kleine Berg zien, bijvoorbeeld bij The Roast Club of in de tuin van Berlage. En natuurlijk bij Giornale op het Stationsplein, dat terras schreeuwt bijna om een tafel. Oké, nog een plek dan: VANE, de skybar van Eindhoven. Hoe tof zou dat zijn?

BRON: klik hier

 

 

Laat een reactie achter.

Sluit Menu